Αιτήσεις Ενισχυτικής Διδασκαλίας 2023-24

Αγαπητοί γονείς, 

Σας ενημερώνουμε ότι ξεκίνησε η διαδικασία εγγραφής των μαθητών/τριών στο πρόγραμμα Ενισχυτικής Διδασκαλίας για το τρέχον σχολικό έτος και σας αποστέλλουμε συνημμένα την Υπεύθυνη Δήλωση (σε μορφή .doc) για την παρακολούθηση των μαθημάτων  του Προγράμματος.

Την Υπεύθυνη Δήλωση αυτή μπορείτε:

  • να την συμπληρώσετε ηλεκτρονικά και να μας την αποστείλετε στο email επικοινωνίας μας (1gymefka@gmail.com) και σε περίπτωση που αυτό είναι αδύνατο:
  • να την εκτυπώσετε, να την συμπληρώσετε και να μας την προσκομίσετε στο γραφείο της Διεύθυνσης εσείς ή το παιδί σας. 

Μπορείτε να δηλώσετε από ένα έως και όλα τα μαθήματα που αναφέρονται στην Δήλωση (παρακαλούμε μη δηλώνετε μαθήματα που δεν προτίθεται ο/η μαθητής/τρια να παρακολουθήσει).

ΠΡΟΣΟΧΗ! : Η ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΥΠΕΥΘΥΝΗΣ ΔΗΛΩΣΗΣ

(ΜΕ ΤΟΝ ΕΝΑΝ Ή ΜΕ ΤΟΝ  ΑΛΛΟΝ ΤΡΟΠΟ)

 ΠΡΕΠΕΙ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ

ΤΟ ΑΡΓΟΤΕΡΟ ΕΩΣ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 15/11/23  (ώρα 09:00)

 

Το πλαίσιο εφαρμογής της Ενισχυτικής Διδασκαλίας

  1. Με τον όρο «Ενισχυτική Διδασκαλία» νοείται η παρακολούθηση από τον/τη μαθητή/τρια αυτοτελούς υποστηρικτικού προγράμματος διδασκαλίας στα μαθήματα που αναφέρονται παρακάτω:
  • Για την Α΄ Γυμνασίου: τρεις (3) ώρες Νεοελληνική Γλώσσα και Γραμματεία, δύο (2) ώρες Αρχαία Ελληνική Γλώσσα και Γραμματεία, τρεις (3) ώρες Μαθηματικά, μία (1) ώρα Φυσική και δύο (2) ώρες Αγγλικά. Σύνολο έντεκα (11) ώρες.
  • Για τη Β΄ Γυμνασίου: τρεις (3) ώρες Νεοελληνική Γλώσσα και Γραμματεία, δύο (2) ώρες Αρχαία Ελληνική Γλώσσα και Γραμματεία, τρεις (3) ώρες Μαθηματικά, μία (1) ώρα Φυσική, μία (1) ώρα Χημεία και δύο (2) ώρες Αγγλικά. Σύνολο δώδεκα (12) ώρες.
  • Για τη Γ΄ Γυμνασίου: τρεις (3) ώρες Νεοελληνική Γλώσσα και Γραμματεία, δύο (2) ώρες Αρχαία Ελληνική Γλώσσα και Γραμματεία, τρεις (3) ώρες Μαθηματικά, μία (1) ώρα Φυσική, μία (1) ώρα Χημεία και δύο (2) ώρες Αγγλικά. Σύνολο δώδεκα (12) ώρες.
  1. Η «Ενισχυτική Διδασκαλία» γίνεται στο σχολείο μας αμέσως μετά τη λήξη του κανονικού ωρολογίου προγράμματος της κάθε ημέρας από εκπαιδευτικούς που προσλαμβάνονται γι΄ αυτόν το σκοπό. Ο/Η μαθητής/τρια παραμένει στο σχολείο και παρακολουθεί από το ωρολόγιο πρόγραμμα της Ενισχυτικής μόνον τα μαθήματα που έχει δηλώσει.
  2. Στην Ενισχυτική Διδασκαλία συμμετέχουν προαιρετικά μαθητές/τριες όλων των τάξεων του Γυμνασίου:
  • που υστερούν σε συγκεκριμένα μαθήματα
  • ή που μπορεί να μην υστερούν αλλά επιθυμούν να βελτιώσουν την απόδοσή τους σ? αυτά.
  1. Η Ενισχυτική Διδασκαλία αρχίζει να λειτουργεί όπως θα ορίζεται από την σχετική εγκύκλιο έναρξης που αναμένεται να εκδοθεί και λήγει με τη λήξη των μαθημάτων και πριν από την έναρξη των εξετάσεων. Η διάρκεια της διδακτικής ώρας ορίζεται σε σαράντα πέντε (45) λεπτά και η διάρκεια του διαλείμματος σε πέντε (05) λεπτά. Η διδασκαλία των μαθημάτων δεν διεξάγεται στις διακοπές και στις αργίες, ενώ τις ημέρες που πραγματοποιούνται εορταστικές εκδηλώσεις, τα μαθήματα της Ενισχυτικής Διδασκαλίας διεξάγονται κανονικά. Τα μαθήματα θα γίνονται κανονικά στο σχολείο (όπως ακριβώς και στο πρωινό ωρολόγιο πρόγραμμα).

  

Η ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...