Μαγειρέψαμε για τον Φάρο του Κόσμου

Οι μαθητές και οι μαθήτριες του προγράμματος Αγωγής Υγείας « Το περιβάλλον του σχολείου ως πεδίο εθελοντικών δράσεων κοινωνικής αλληλεγγύης» επισκέφτηκαν την Πέμπτη 2/2/2023 τον Φάρο του Κόσμου, κέντρο προστασίας Ανηλίκων της Μητροπόλεως Νεαπόλεως- Σταυρουπόλεως , στον Δενδροπόταμο.

Ο πατέρας Αθηναγόρας Λουκατάρης, ο ιδρυτής και η ψυχή της δομής, μας μίλησε για τα προβλήματα και τις δυσκολίες που συνάντησε όταν πριν από δεκαοκτώ χρόνια ήρθε στην περιοχή αλλά και για τις επιτυχίες και διακρίσεις των παιδιών του μετά από πολύ αγώνα και προσπάθεια. Είναι αλήθεια, ότι από την πρώτη στιγμή νιώσαμε τη ζεστασιά, την αγάπη, την φροντίδα, την στοργή μιας μεγάλης οικογένειας. Στο πλευρό του, οι εθελόντριες γυναίκες πάντα χαμογελαστές, ευγενικές και πρόθυμες για βοήθεια.

Οι μαθητές μας στη συνέχεια μαγείρεψαν με μεράκι και ενθουσιασμό παστίτσιο, για το μεσημεριανό γεύμα των παιδιών με υλικά που αγοράστηκαν με δωροεπιταγή του Σκλαβενίτη.

Πλούσια τα συναισθήματά μας και ένα μήνυμα ζωής. Η αγάπη, το σχολείο, ο σεβασμός μπορούν να αλλάξουν τη ζωή μας και να αποτελέσουν τις βάσεις για ένα καλύτερο μέλλον.

Στη δράση μας αυτή μας συνόδευσε ο εφημέριος του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου Ευκαρπίας π. Δημήτριος Βλασάκης.

Υπεύθυνες Καθηγήτριες
Τερζίδου Ζ. 
ΚαγκάνηΚ.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...