ΕΝΑΡΞΗ ΔΙΔΑΚΤΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ-ΑΓΙΑΣΜΟΣ

Αγαπητοί γονείς, κατόπιν οδηγιών που εκδόθηκαν από το Υπουργείο Παιδείας μόλις τώρα, η προσέλευση των μαθητών/τριών στο σχολείο για την έναρξη του διδακτικού έτους και τον Αγιασμό τροποποιείται ως εξής:
Γ΄ τάξη: 08:20
Β΄ τάξη: 08:30
Α΄ τάξη: 08:40
Υπογραμμίζουμε ότι οι χρόνοι πρέπει να τηρηθούν επακριβώς.
Οι μαθητές/τριες της Γ΄ και της Β΄ τάξης θα πάνε κατευθείαν στην αίθουσα του τμήματός τους (η ονομαστική κατάσταση και η αίθουσα του κάθε τμήματος θα αποσταλούν άμεσα). Στην είσοδο της αίθουσας θα διανεμηθούν από τους εκπαιδευτικούς οι μάσκες που έχουν αποσταλεί από τον Δήμο. Μόνον οι μαθητές της Α΄ τάξης θα πάνε πρώτα στο χώρο της πρωινής συγκέντρωσης και κατόπιν στις αίθουσές τους.

Αγαπητοί γονείς και αγαπητά μας παιδιά,
Σας καλωσορίζουμε στη νέα σχολική χρονιά, και ιδιαιτέρως τα παιδιά της Α΄ τάξης που ξεκινάτε το τρίχρονο ταξίδι σας στο γυμνάσιο.

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για την πρώτη μέρα έναρξης του σχολείου (Δευτέρα 14/9) και να σας δώσουμε χρήσιμες οδηγίες και παρακαλούμε να τις διαβάσετε και οι γονείς και τα παιδιά.

Ώρα προσέλευσης για την Α΄ τάξη: 08:40
Ώρα προσέλευσης για την Β΄ τάξη: 08:30
Ώρα προσέλευσης για την Γ΄ τάξη: 08:20

Οι τρεις τάξεις σταδιακά θα χωρίζονται σε τμήματα και οι μαθητές/τριες, με τη συνοδεία εκπαιδευτικού, θα οδηγούνται ένα- ένα τμήμα, χωρίς συνωστισμό, στις αίθουσες. Εκεί στη θέση που θα καθίσουν βρίσκονται ήδη μέσα σε πλαστική σακούλα όλα τα βιβλία του κάθε παιδιού.

Αυτή η θέση θα είναι μόνιμη για τη χρονιά αυτή (εκτός αν αλλάξει από το σχολείο) και θα αποτυπωθεί στο πλάνο της αίθουσας.
Στις 11:00 έχει προγραμματιστεί να γίνει ο Αγιασμός ως εξής:

Οι μαθητές/τριες θα βρίσκονται στις αίθουσες κατά τμήματα μαζί με έναν/μία εκπαιδευτικό και εκπρόσωποι των μαθητών/τριών και εκπαιδευτικών θα παραστούν στον Αγιασμό στην αυλή του σχολείου. Ο Αγιασμός θα ολοκληρωθεί με τον ιερέα να επισκέπτεται όλες τις αίθουσες του σχολείου, όπου θα παρευρίσκονται οι λοιποί μαθητές/τριες και οι εκπαιδευτικοί. Στη συνέχεια, και όταν ολοκληρωθούν οι διαδικασίες της πρώτης ημέρας, οι μαθητές/τριες θα αποχωρήσουν από το σχολείο κατά τμήματα.

Όλοι/ες οι μαθητές/τριες είναι υποχρεωμένοι να φορούν μάσκα προσώπου σε κάθε εσωτερικό χώρο του σχολείου. Στους εξωτερικούς χώρους θα τη φορούν είτε προαιρετικά είτε υποχρεωτικά σε περίπτωση συνωστισμού.

Σημειώνουμε ότι, σύμφωνα με τις οδηγίες του Υπουργείου Παιδείας, ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ στον Αγιασμό η παρουσία ούτε γονέων ούτε άλλων προσώπων που δεν ανήκουν στη σχολική κοινότητα. Αν κάποιος γονέας θέλει να συνοδεύσει το παιδί του στο σχολείο, θα πρέπει να παραμείνει έξω από το σχολικό χώρο.

Το σχολείο από τη μεριά του καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια στο πλαίσιο των μέσων που διαθέτει για να παράσχει περιβάλλον εκπαίδευσης ασφαλή και ποιοτικό. Είμαστε βέβαιοι ότι σ? αυτή μας την προσπάθεια έχουμε αρωγούς κι εσάς τους γονείς και σας ευχαριστούμε γι? αυτό.

Η ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...