ΕΝΑ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΑΛΛΙΩΤΙΚΟ

ΜΙΑ ΓΙΟΡΤΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟ

ΣΤΟ ΝΕΟ ΚΛΕΙΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟ

ΤΟΥ 1ου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΚΑΙ ΓΕΛ ΕΥΚΑΡΠΙΑΣ

Την ημέρα που τα σχολεία τιμούν φέτος την εξέγερση της 17ης Νοέμβρη, την Παρασκευή 16/11, επέλεξαν ο Δήμαρχος κ. Δεμουρτζίδης και Αντιδήμαρχος Παιδείας και Πολιτισμού κ. Αράπογλου να επισκεφτούν το 1ο Γυμνάσιο Ευκαρπίας και το συστεγαζόμενο ΓΕΛ Ευκαρπίας.

Εκεί, μαζί με τους πάνω από 500 μαθητές και μαθήτριες και εκπαιδευτικούς, παρακολούθησαν μια εκδήλωση με διπλό περιεχόμενο: στο ολοκαίνουργιο κλειστό Γυμναστήριο που διαθέτουν πλέον τα δυο σχολεία στήθηκαν συγχρόνως ένα ιδιαίτερο αφιέρωμα στη 17 Νοέμβρη και μια γιορτή για τον Εθελοντισμό.

Αφού πρώτα μαθητές, μαθήτριες και εκπαιδευτικοί παρακολούθησαν στο χώρο του σχολείου υλικό σχετικό με την επέτειο του Πολυτεχνείου, στη συνέχεια συγκεντρώθηκαν όλοι στο νέο κλειστό Γυμναστήριο, το οποίο μάλιστα άνοιξε για πρώτη φορά τις πύλες του για τη χρήση των δύο σχολείων. Μαθητές, μαθήτριες και εκπαιδευτικοί, αλλά και καλεσμένοι, αντίκρισαν έναν υπέροχο χώρο, που παρέδωσε ο Δήμος προς το παρόν στα δύο σχολεία για τις αθλητικές και όχι μόνο δραστηριότητές τους.

Την πρώτη αυτή χρήση του χώρου εγκαινίασαν καθηγητές των δύο σχολείων, που μαζί με τον Διευθυντή του Γυμνασίου παρουσίασαν ένα μουσικό αφιέρωμα στην εξέγερση του Πολυτεχνείου παίζοντας και τραγουδώντας οι ίδιοι για τους μαθητές τους. Καταχειροκροτούμενοι τους δείξαν όχι με λόγια, έμπρακτα, πως η συνεργασία μπορεί να φέρει τόσο ωραία αποτελέσματα!

Ακούστηκαν τα τραγούδια «Όταν σφίγγουν το χέρι», «Ποιος τη ζωή μου ποιος την κυνηγά», «Αχ χελιδόνι μου», «Ένα το χελιδόνι», «Όμορφη και Παράξενη Πατρίδα» και «Της Δικαιοσύνης Ήλιε Νοητέ». Τα μηνύματα προς τα παιδιά πολύ ξεκάθαρα και δυνατά: πως, όταν οι άνθρωποι σφίγγουν τα χέρια τους, όσοι κι αν τη ζωή τους κυνηγούν, όσο κι αν το χελιδόνι δυσκολεύεται να πετάξει μέσα στον μαύρο τον ουρανό, θα τη φέρει την άνοιξη την ακριβή. Αυτά συνέβησαν και ξανασυνέβησαν, και δεν θα σταματήσουν να γίνονται, σ? αυτήν την Όμορφη και Παράξενη Πατρίδα που τη λένε ΕΛΛΑΔΑ, η οποία πάλευε πάντα και θα παλεύει κάτω από τον Νοητό Ήλιο της Δικαιοσύνης για τα δικά της τα δίκια αλλά και για τα δίκια όλου του κόσμου.

Ο Δήμαρχος, φανερά ενθουσιασμένος, έδωσε το δικό του μήνυμα: πόση αξία έχουν οι αγώνες για Δημοκρατία, για Ελευθερία, για Παιδεία, για Αξιοπρέπεια. Τέτοιους αγώνες τιμάμε, όταν θυμόμαστε και τραγουδάμε το Πολυτεχνείο.

Η ιδιαίτερη αυτή εκδήλωση επεφύλασσε κι ένα δεύτερο κομμάτι ? έκπληξη για τους παρευρισκομένους. Με πρωτοβουλία του 1ου Γυμνασίου Ευκαρπίας απονεμήθηκε στους Εθελοντές μαθητές και μαθήτριες επίσημο Πιστοποιητικό Εθελοντισμού για τις εθελοντικές τους δράσεις κατά τη σχολική χρονιά 2017-8. Ο Διευθυντής του σχολείου κ. Τσιόκος Γεώργιος, πριν την απονομή, συνέδεσε την εξέγερση του Πολυτεχνείου με τον Εθελοντισμό τονίζοντας ότι «αγώνες σας κι αυτόν του Πολυτεχνείου γίνονται πάντοτε εθελοντικά, κανείς αναγκαστικά δεν δίνει το χρόνο του, τον κόπο του, το αίμα του και τη ζωή του για έναν μεγάλο, ή έστω μικρό, ιδανικό, αν δεν το θέλει και το πιστεύει. Την ημέρα που τιμούνται οι αγωνιστές του Πολυτεχνείου, λοιπόν, επιλέξαμε ως σχολείο να τιμήσουμε τους εθελοντές μαθητές και μαθήτριές μας, που χωρίς να τους αναγκάσει ή να τους υποσχεθεί κανείς τίποτα πρόσφεραν εθελοντικά τον εαυτό τους στους τέσσερις τομείς Εθελοντισμού του σχολείου: το Πράσινο, την Ανακύκλωση και Καθαριότητα, τον Εξωραϊσμό του σχολείου και την Φιλανθρωπία. Και γίναν, έτσι, παράδειγμα μίμησης και για άλλους συμμαθητές τους, οι οποίοι και φέτος, σε ακόμη μεγαλύτερο αριθμό από πέρυσι, συνεχίζουν και διογκώνουν αυτήν την προσπάθεια του 1ου Γυμνασίου Ευκαρπίας. Στόχος μας, να βρει μιμητές και να υιοθετηθεί από όλο και περισσότερα σχολεία του Δήμου μας και όχι μόνο».

Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΤΟΥ 1ου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΕΥΚΑΡΠΙΑΣ

                                   ΤΣΙΟΚΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...